Oude nieuwsberichten

Op deze pagina vindt u de nieuwsberichten van vóór juni 2010.

 

mei 2010

In samenwerking met Henk van de Bunt en Nina Holvast van de Erasmus Universiteit Rotterdam start Impact een onderzoek naar toezicht door de politie.

 

september 2009

Impact R&D verhuist naar een nieuw onderkomen op de Prins Hendrikkade 120, vlakbij het Centraal Station in Amsterdam. Telefoon en email zijn ongewijzigd. Ons nieuwe adres: Impact R&D, Prins Hendrikkade 120, 1011AM, AMSTERDAM.

 

mei 2009

Dr. James Bonta en Gerhard Ploeg waren sprekers op het symposium van Impact’s Kennisnetwerk over de invloed van personeel op gedrag van delinquenten. Na afloop vond een borrel plaats met gasten uit de strafrechtketen voor jeugdige en volwassen gedetineerden.

 

mei 2009

De tweede bijeenkomst van Impact’s Kennisnetwerk vindt plaats. De netwerkberaden uit Nederland, Canada, Engeland en Noorwegen nemen actief deel aan opdrachten die Impact uitvoert op het gebied van risicotaxatie, gedragsinterventies, motivering, culturele verschillen en meer.

 

november 2008

“In de beste families” van Paul Teunissen verschijnt. Aangrijpende verhalen over mensen die dierbaren zien lijden aan een psychische ziekte.

 

oktober 2007

Rapporten van Impact verschijnen in omslagen die zijn ontworpen door Anton Feddema.

 

september 2007

Presentatie over evidence-based interventies op het Correlation-congres over Social Inclusion in Sofia, Bulgarije door Janine Plaisier.

 

31 mei 2007

De eerste bijeenkomst van Impact’s Internationale kennisnetwerk in de Hortus Botanicus in Amsterdam. Wetenschappers en praktijkdeskundigen uit verschillende vakgebieden wisselen ideeën uit over gedragsverandering.

 

january 2007

Hans Nelen, lid van Impact’s kennisnetwerk, is benoemd tot hoogleraar Criminologie door de Universiteit Maastricht.

 

december 2006

Deze maand verscheen “Extreme Overlast”, een intrigerend boek over Impact’s doelgroep.

 

november 2006

Een nieuwe kliniek voor mensen met zowel psychiatrische aandoenigen als verslavingsproblematiek. Impact ondersteunt bij de voorbereiding van dit project van Verslavingszorg Noord Nederland en GGz Drenthe.

 
2 oktober 2006
Officiële start van Impact. Het eerste visitekaartje wordt aangeboden aan de heer Aad Kosto, oud-minister en staatssecretaris van Justitie.

 

15 september 2006

Bèta-versie van Impact’s website wordt opgeleverd. Het streven is naar een rustige stijl die niet saai is is. Aldus de webmaster.