Impact ondersteunt bij de ontwikkeling van nieuwe methoden voor gedragsverandering. Bijvoorbeeld nieuwe werkwijzen voor uw medewerkers of methoden gericht gedragsverandering van uw cliƫnten.

We bestuderen bij voorkeur eerst internationaal onderzoek, zodat we bestaande kennis kunnen gebruiken en niet het wiel opnieuw uitvinden en fouten kunnen voorkomen. Vervolgens maken we samen met deskundigen uit uw organisatie een plan van aanpak dat past bij uw vraag en past bij de methoden die uw organisatie al gebruikt. Zo hebben we meegewerkt aan de ontwikkeling van protocollen van reclasseringsmedewerkers, aan een weerbaarheidstraining voor jongeren, aan opvang van daklozen.

Zelf hebben we een innovatieve methode ontwikkeld voor e-begeleiding van mensen, ter aanvulling op de reguliere face-to-face begeleiding. Daarbij worden interactieve berichten op maat (afgestemd op individuele problematiek, situatie en persoonlijkheid) verzonden naar de mobiele telefoon. De berichten bevatten motiverende teksten, opdrachten, herinneringen en filmpjes. Deze methode is getest bij jongeren. In de zomer van 2016 verschijnt de evaluatie.