Impact voert verschillende typen onderzoek uit. Literatuuronderzoek, plan-, proces- en effectevaluaties. Ons team is ervaren in zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek. We zijn bedreven in snelle maar uitgebreide internationale literatuuronderzoeken die veel toepasbare inzichten opleveren.

Heeft u een vraag die u moet beantwoorden, bent u beleidsmedewerker en moet u uw management adviseren? We kunnen in korte tijd een scan maken van internationaal onderzoek, om te zien wat er al bekend is over uw onderwerp en welke denkrichting effectief is. Geen dik rapport maar een helder overzicht van wat werkt en wat haken en ogen heeft.

Wilt u weten hoe een nieuw project loopt? We kunnen een evaluatie doen waarin we in korte tijd deskundigen bevragen en tot de kern komen. We kunnen ook meer in detail onderzoeken of het project zo wordt uitgevoerd als u voor ogen had. We kunnen ook resultaten meten, met interviews, vragenlijsten of ander methoden, eventueel in samenwerking met experts uit andere disciplines.

We gebruiken effectieve en efficiƫnte methoden voor dataverzameling, zowel kwalitatief als kwantitatief. We hebben ervaren interviewers in huis en onderzoekers met veel ervaring in bewerking van grote databestanden en statistische analyses.

Een overzicht van het uitgevoerde onderzoek vindt u op de pagina ‘rapporten’.